Locatie

Ligging

Beauville ligt tussen Gent en Deinze aan de oevers van de Leie, op het domein ‘Kasteel van Ooidonk’.

 

Gewijzigde verkeerssituatie

We wensen het voor iedereen die dag even aangenaam en veilig te houden en hebben in overleg met politie en brandweer volgend plan uitgewerkt dat die dag van kracht is.

TOEKOMEN 

Wagens, taxi's en kiss & ride rijden door het dorp naar de parkings die in het begin van de Ooidonkdreef liggen. Verder is de Ooidonkdreef autovrij gemaakt en enkel toegankelijk voor voetgangers, fietsers en bromfietsers.

Fiets- en bromfietsparking bevindt zich naast de toegangspoort op het einde van de Ooidonkdreef.

Vip wagens rijden langs de Della Failledreef tot aan de Vip parking aan de toegangspoort. Ze worden in het begin van de dreef gecheckt op hun toegang. Geen geldige parkeerkaart is geen toegang tot de dreef en aansluiten bij de andere wagens naar het dorp.

WEGGAAN

Bezoekers keren op hun stappen terug. Stewards en politie handhaven de orde.

Voetgangers, fietsers en bromfietsers verlaten de site via de Ooidondreef.

Wagens rijden vanop de parking door het dorp.

Taxi's en kiss & ride benaderen via de wijk en de tweekoningenstraat de voorziene parking voor de blauwe poort en rijden af door het dorp.

Vip wagens rijden richting Della Failledreef af.

Parkeren

parkings

De parkings liggen langsheen de Ooidonkdreef, vlakbij het festivalterrein. Het betreffen weides die omgevormd worden tot parking. Er zijn rijplaten voorzien aan de in –en uitrit om verzakkingen te vermijden. Een boer met tractor staat paraat in het geval dat hevige regen die dag het terrein drassig zou maken. Elke parking wordt goed verlicht om ‘s nachts veilig de parking te kunnen verlaten.  

Vips ontvangen een vipparkingkaart die ze aan de steward dienen voor te leggen om toegang te krijgen tot de VIP parking. Deze parking ligt voor de ingang van het festival.

Fietsen kunnen ordelijk worden geplaatst in de voorziene fietsenrekken op de kiezelparking voor de ingang van het festival.

openbaar domein

Parkeren langsheen de dreven is verboden om geen hinder te veroorzaken. Wagens zullen onherroepelijk worden weggesleept en beboet. In het geval alle parkings volzet zouden zijn, wordt de toegang tot de Della Failledreef afgesloten aan de Leernsesteenweg. Parkeren dient dan veilig te gebeuren langsheen de openbare weg. Je kunt te voet langs de Ooidonkdreef.

Vervoer

Eigen vervoer

wagen/motorfiets

Hou er rekening mee dat er voor dit evenement een gewijzigde verkeerssituatie geldt: het terrein is in één richting te bereiken vanuit het dorp waar de parkings bij elkaar liggen langsheen de Ooidonkdreef.

Het kan zijn dat je even in de wagen moet aanschuiven alvorens je een parkeerplaats krijgt toegewezen. Zorg ervoor dat je genoeg te drinken hebt in de wagen wanneer het een warme dag wordt.

autodelen

Je kan er voor kiezen om te carpoolen! Het is plezanter, veiliger en ecologischer. Registreer je en vind een rit via www.eventpool.be. Als één van deze personen van tevoren als bob wordt aangeduid, zit je volledig goed!

fiets

Fietsers kunnen gebruik maken van de Ooidonkdreef om op het eind van de laan, naast de toegang, een ruime fietsenparking te gebruiken.

Openbaar vervoer

trein

Het station van Deinze ligt op 6km van het festivalterrein. Er is een rechtstreekse busverbinding (16) die je na 20 minuten afzet aan Bushalte Sint-Martens-Leerne Dorp. 

bus

Bushalte Sint-Martens-Leerne Dorp ligt op 1km van het festivalterrein. Doorkomende lijnen (15, 16, 34) passeren stations Gent, De Pinte, Deinze en Tielt.

plan je rit

Alle info over bereikbaarheid en de laatste vertrekuren van trein en bussen vind je op www.delijn.be

Toegang en toegankelijkheid

LEEFTIJD

Toegang tot festival Beauville is toegelaten vanaf 18 jaar. In geval van twijfel wordt uw identiteitskaart ter controle aan de ingang gevraagd.

Toegang

Aan de ingang wordt je unieke ticket gescand. Dit kan door het ticket af te printen op A4 of op je smartphone op te slaan (Geen foto van het ticket). Zonder ticket kom je er niet in. Zolang de voorraad strekt kunnen aan de kassa tickets worden gekocht. Mocht het event zijn uitverkocht in voorverkoop, wordt dit tijdig op website en social media gemeld.

Je krijgt jouw persoonlijke polsbandje waarmee je het terrein op- en af kunt. Dit bandje is ook je betaalmanier (zie ‘Cashless’ hieronder)

Toegankelijkheid

Er wordt de nodige aandacht besteed aan het bereikbaar maken van het terrein voor mensen met een beperking. U dient uw komst via info@beau-ville.be te melden zodat wij u die dag geheel persoonlijk kunnen bijstaan. Er is aangepaste parking vlakbij de ingang. U kunt gebruik maken van een aangepast toilet. Er is permanente hulpverlening op het terrein.

Evacuatie

Er is maar één toegang tot het terrein. Dit betekent echter niet dat er op het terrein niet vlot kan worden geëvacueerd. Er is voldoende ruimte en evacuatiemogelijkheid op het terrein. De nooduitgangen zijn duidelijk zichtbaar. Bij nood wordt de muziek stopgezet en zullen instructies via microfoon worden doorgegeven. Blijf kalm en help elkaar. Met het oog op een vlotte bereikbaarheid van brandweer en politie dient de Ooidonkdreef autovrij te blijven. Elk obstakel (geparkeerde wagen, bromfietsen, fietsen,…) mag door de organisatie worden verwijderd of getakeld om de veiligheid te garanderen.

Overlast en nachtlawaai

Om 01u eindigt het festival en wordt iedereen naar de uitgang begeleid. Politie, security, stewards en parkingboys houden een oogje in het zeil. Wagens rijden via de Ooidonkdreef af richting Steenweg. Heb respect voor de omwonenden en hou het rustig. 

Veiligheid en privacy

Security

Aan de ingang kan u door de security worden gefouilleerd of gevraagd worden de inhoud van uw rugzak of handtas te tonen. Heb respect voor het werk van deze professionals. 

Niet toegelaten

 • Professionele foto-, film-, video- en geluidsopnameapparatuur

 • Dranken en andere vloeistoffen (alcoholische & non-alcoholische)

 • Glas & plastic flessen

 • Blik / brik / drinkbussen / drankbekers / gamellen

 • Camelbags / waterrugzakken

 • Drugs

 • Wapens (wanneer wij dit aantreffen wordt onmiddellijk de politie verwittigd)

 • Werkmateriaal (schroevendraaier, breekmesje, nagels, vijzen, …)

 • Messen of andere scherpe voorwerpen

 • Bankjes / klapstoelen / stokken

 • Opblaasbare zaken (badjes, ballen, zetels …)

 • Tenten en ander kampeermateriaal

 • ripods (statieven) / laserpennen / drones

 • Vuurwerk / gas / gasbranders / kaarsen

 • Plastic of houten bakken

 • Dieren (uitgezonderd geleidehonden)

 • Flyers / stickers / affiches en ander promotiemateriaal, tenzij overeengekomen met de organisatie

Lockers

Jouw spullen kunnen worden opgeborgen in voorziene lockers die naast de in –en uitgang staan.

Hulpverlening

Ervaren en goed opgeleide hulpverleners garanderen een kwaliteitsvolle hulpverlening. Een AED-toestel (automatische externe defibrillator) is aanwezig. Indien een persoon noodzakelijke eerste hulp weigert, zal hij/zij een ‘Verklaring Weigering Verzorging’ moeten tekenen.

In de operationele commandopost worden de activiteiten van de verschillende hulpdiensten (brandweer, politie, medische zorg, security) op het terrein gecoördineerd

Proper

Afvalbeheer

Met het oog op een optimale recyclage is sorteren van afval op het terrein een must voor personeel en bezoeker. Frisdranken en bieren worden geserveerd in pet-flesjes of plastic wegwerpbekers. Werp ze niet op de grond maar wel in één van de vele vuilbakken verspreid op het terrein die duidelijk tonen wat er in mag worden gedaan. Ze worden tijdig geleegd en vervangen.

Recup bekers

Sterke dranken en mixers worden in recup bekers geschonken. Een recup beker is 1 Beaucoin waard. Wanneer je de beker indient bij de afwaspost, krijg je een Beaucoin terug op je polsbandje.

Glas

Glas op het terrein is niet toegestaan. Enkel in de VIP worden bepaalde dranken in glas geserveerd. Glazen verlaten de VIP niet.

Privacy

Iedereen die het festivalterrein betreedt geeft automatisch toestemming dat hij/zij kan worden gefotografeerd en gefilmd en dat deze beelden en film mogen worden gebruikt door de organisatie ter promotie van het festival.

Cashless

Beaucoins dankzij Playpass

Jouw toegangsbandje is eveneens jouw betalingsbandje. Je plaatst er ongelimiteerd Beaucoins, het betaalmiddel van Beauville, op. Je laadt jouw polsbandje op aan de oplaadpunten aan de kassa’s.

Aan de drank- en eetstanden wordt je bestelling op scherm getoond en betaal je door jouw polsbandje tegen het laadpunt te plaatsen. De waarde wordt afgehaald. Je ziet onmiddellijk hoeveel er nog op jouw polsbandje staat.

Betaalmogelijkheden

Aan de kassa’s kun je jouw polsbandje opladen met cash of Bancontact.

Terugbetaling

De resterende waarde op jouw polsbandje kan je na het festival teruggevorderen via een link die op de facebookpagina en website van Beauville zal staan na het event.

Belangrijke refund info:
1. De refundlink is enkele dagen na het event te vinden op onze Facebookpagina en website
2. Verwerking en transactiekost is 1 Beaucoin
3. De refundperiode start op woensdag 17/7 en eindigt op vrijdag 26/7
4. Terugbetalingen starten op woensdag 31/7

Opgelet: Herbruikbare bekers zijn non-refundable. Er kunnen niet meer bekers ingeruild worden dan werkelijk verbruikt. Tijdens het festival kan je bij het plaatsen van een bestelling, de herbruikbare bekers inwisselen om de waarde ervan af te trekken van de geplaatste bestelling. Vip grand salon en Vip belle etage tickets met voorafgekochte spending zijn non refundable. Extra spending bijgeladen op het terrein, is wel refundable.

Hotel, taxi en toerisme

Feest onbezonnen doch verantwoord door te kiezen voor een overnachting in een nabij gelegen hotel.  Laat je voeren door een taxi of bob. En kom zeker eens terug naar deze prachtige streek om te voet tot rust komen, met de fiets de Ooidonkroute beleven of op de Leie per boot de Leiestreek van een andere kant aanschouwen.

Hotels in de buurt

Ghent Marriott

Korenlei 10, 9000 Gent

Tel: +32 (0)9 269 77 30

www.marriottghent.com

Van der Valk Gent 

Autosnelweg E-17, 9810 Nazareth 

Tel: +32 (0)9 382 28 28

www.hotelnazareth.be

Sandton Grand Hotel Reylof

Hoogstraat 36, 9000 Gent

Tel: +32 (0)9 235 40 70

www.sandton.eu/gent

 

Taxi

Taxi Fowed Van Gent-Zuid

Sparrestraat 54, 9000 Gent

Tel: +32 (0)485 04 40 11

Taxi Leiestreek

Ghesquièrestraat 14, 9800 Deinze

Tel: +32 (0)9 277 87 62

V-tax

Wiedauwkaai 98, 9000 Gent

Tel: +32 (0)9 222 22 22

 

Toeristische dienst

VVV Leiestreek / Toerisme Deinze

Brielstraat 2

9800 Deinze

+32 93 80 46 01

info@langsdeleie.be

Pers

Perstoegang

Vraag tijdig via info@beau-ville.be jouw toegang aan. Per medium staan wij één aanvraag toe. Uw perskaart zal klaarliggen aan de ticketbooth aan de ingang van het terrein.

Voor een interview met een dj dien je vooraf via de booker een afspraak te maken.

Fotografen/filmcrew

3 residentfotografen en 1 filmcrew leggen de hele dag in hun unieke stijl beelden vast van het festival. Daarnaast kunnen enkele persfotografen hun frontstage toegang aanvragen via info@beau-ville.be, mits het tekenen van onze foto-overeenkomst. Per medium staan wij één aanvraag toe. Uw perskaart zal klaarliggen aan de ticketbooth aan de ingang van het terrein. Het is verboden backstage foto’s te nemen of te filmen zonder uitdrukkelijke toestemming van de artiest of organisatie.